T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANGAZİ - Şehit Engin Tilbaç İlkokulu

Şehit Engin Tilbaç İlkokulu

Telefon
02124758074
Belgegeçer
02124757876
WEB
https://sehitengintilbacilkokulu.meb.k12.tr
Adres
Cebeci Mahallesi S caddesi No46/2 PTT Arkası Sultangazi/İSTANBUL
Vizyon
Okulumuzun temel görevinin; öğrencileri üst öğrenime ve özellikle hayata, hazırlama olduğuna inanırız. Ezberci değil, okuyan, inceleyen, araştıran, düşünen, analiz ve sentezler yaparak kendini sorgulayıp yenileyen öğrencilerin yetişmesine çalışırız. Adalet, eşitlik, özgürlük, hoşgörü, saygı ve sevgi gibi evrensel değerler; bizim temel değerlerimizdir . Öğrenci tüm faaliyetlerin merkezidir. Öğrencilere tam öğrenme ortamı hazırlama, bilgi kaynaklarına ulaşma ve bu bilgileri hayatta kullanmalarına yardımcı oluruz. Başarısızlık, mazereti olan insanların yarattığı bir sonuçtur. İç disiplin ve özgüven bir hayat tarzıdır. Okul çalışanlarının mutluluğu, hizmetin kalitesini artırır. Takım çalışmasını gerçekleştirmek, başarmaktan daha değerlidir. Eğitimde fırsat eşitliği; öğrencilere ilgi ve yeteneklerine göre öğrenme imkânı sunulmasıdır. Tecrübe akademik bilginin tükendiği yerde başvurulabilecek bir bilgi kaynağıdır.
Misyon
Türkiye`yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğinin bir birimi olarak eğitim, bilim ve kültürün merkezi olmaktır. Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını, çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak ve çevrenin ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmeti sunmak; öğrencilerin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini pekiştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğretimin kalitesini arttırmak temel işlevimizdir.
Başarılar
Öğretmen :33
Öğrenci :1537
Derslik :24
Konferans Salonu :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3600
Öğretim Şekli :İkili
Saatler
SABAH 08:00 -12:50 ÖĞLEN 13:10 -18:00
Isınma
Merkezi Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okulumuza ulaşım çok kolay olup, Topkapı-Habipler Tramvayı Cebeci durağı, İstanbul´un tüm bölgelerinden otobüs olup , tramvaya 5 dakidadır. Ulaşımın kolay olması sebebiyle okulumuza her yerden ulaşılabilir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Sultangazi-İSTANBUL
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe Merkezine 1 km - İl Merkezine 20 km
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda birçok spor dalına elverişli spor salonumuz bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Yeşilay ile işbirliği içerisinde oluşturulmuş proje sınıfımız mevcuttur.
Yazdır